Menu
A+ A A-
Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539 Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539
Wednesday, 28 November 2012 18:51

Tej helyett?

Rate this item
(0 votes)

A tejhelyettesítők – beleértve a biominőségűt is – óriási karriert futottak be az elmúlt évtizedekben. Életpályájuk kísértetiesen hasonlít a light termékek sikertörténetéhez. Mindkettőt betegek kedvéért fejlesztették ki: a tejcukor- és tejfehérje-allergiások számára a tejhelyettesítőket, a cukorbetegek kedvéért a cukormentes light termékeket.

 Hihetetlen, de ma már főként egészséges emberek vásárolják ezeket, főként alternatív fogyasztók (vegetáriusok, vegánok, fogyókúrázók, wellnesshívők stb.). Kezdetben a szója-, rizstejek meglehetősen ihatatlanok voltak. Mára a csúcstechnológiának köszönhetően komoly versenytársaivá váltak az igazi tejeknek. Biominőségben is! Hivatalosan azonban ezeket a termékeket nem szabad tejnek nevezni, hiszen nem is azok. Előírásszerű megnevezésük: ital. Tehát szójaital, rizsital, sőt, ma már zabital és kendermagital is készül. Közös jellemzőjük, hogy magas növényifehérje-tartalmú magvakból és vízből olyan emulziót készítenek, amely a tej illúzióját kelti. Óriási azonban a különbség a bio és a hagyományos tejhelyettesítők gyártási folyamata között. Jelenleg Magyarországon számtalan gyártó és forgalmazó foglalkozik biotejhelyettesítők értékesítésével. Mind árban, mind minőségben széles a választék. Leggyakrabban kapható biominősítésű tejhelyettesítő márkák, melyek mindegyike import termék: Alnatura, Biopont, Provamel, Bridge, Natumi, Oatly, Milkfree, Soyade stb. A legismertebb nem bio tejhelyettesítő: Alpro.

 

Read 5243 times Last modified on Monday, 10 December 2012 22:19

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.