Menu
A+ A A-
Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539 Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539
Friday, 19 April 2013 05:41

USA: Tízből nyolc szülő biot vásárol

Rate this item
(0 votes)

Forrás: OTA
Az amerikai családok érdeklődése a biotermékek iránt fokozatosan nő, minden vizsgált népcsoportban.

A legutóbbi felmérés szerint a lakosság 81%-a vásárol, vagy vásárolt már bioterméket. Az adatokat az amerikai Biokereskedelmi Egyesület (OTA) közölte 2013-as „A családok hite és attitűdje” című tanulmányában. Nem csupán több vásárlót regisztráltak, akik legalább néha vásárolnak bioélelmiszert, de a rendszeres vásárlók is többet költöttek, mint tavaly. A vásárlói körbe újonnan belépők a családok 41%-át teszik ki, mely azt bizonyítja, hogy a bio népszerűsége meredeken nő. Ha termékcsoportra bevizsgáljuk a forgalmat, kiderül, hogy a bio vásárlók 97%-a nyilatkozott úgy, hogy az elmúlt hat hónapban vásárolt bio zöldséget-gyümölcsöt. A pékáru, gabona, a tejtermékek és a csomagolt élelmiszerek szintén a preferált kategóriába tartoznak. A biovásárlók egy alkalommal többet költenek és gyakrabban is vásárolnak, mint a nem bio vevők. Motivációjukat tekintve első helyen áll félelmük a génmanipulált, növekedési hormontartalmú, vegyszermaradékokkal terhelt, antibiotikumokkal szennyezett tömegélelmiszerek iránt.

A bio fogyasztók bizalma az USDA tanúsító védjegy iránt ugyancsak nőtt, vásárlásaikkor kifejezetten keresik a címkéken. Tíz szülő közül négy bizalma erőteljesen megnőtt az ellenőrző szervezetek iránt. A fiatalabb, a bioval most ismerkedő szülők bizalma még kifejezettebb. Részletesebb információkért kattintson ide.

Read 3211 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.