Menu
A+ A A-
Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539 Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539
Wednesday, 28 November 2012 18:19

Magyar vagy nem magyar?

Rate this item
(0 votes)

Egyre zavarosabb a helyzet. Az ökopiacokon a vásárlók növekvő többsége szeretne megbizonyosodni a felől, hogy a vételre kiszemelt zöldség-gyümölcs Magyarországon termett-e.

 Mi sem egyszerűbb ennél, gondolnánk. Mindössze meg kell kérdezni az eladót. Szántszándékkal nem termelőt mondok, mert a két szerep gyakran nem esik egybe. Vélhetően a kérdésre igenlő a válasz, még akkor is, ha a valóság ettől gyakran eltér.

Hosszú évek megoldatlan problémájára kínál javaslatot a BioHolMi szerkesztősége.

A képen látható táblácska elhelyezése egy szempillantás alatt tisztázná az eredet kérdését, sőt, a termék árát is megjelenítené, ami bizony igen gyakran hiányzik az ökopiaci árusok portékái mellől. A származási ország rubrikájának kitöltése egyértelmű útbaigazítást nyújtana a vásárlónak, hogy magyar eredetű termekről, avagy import áruról van-e szó. Szándékosan megtévesztő adatok közlése pedig szankciókat vonhatna maga után.

A táblácskára már gyártó is jelentkezett, nem csupán Németországból, de itthonról is.

Szívesen ajánljuk figyelmébe az Ökopiacokat működtető, - vagy a piacokat felügyelő ellenőrző - szervezeteknek.

 

 

Read 2452 times Last modified on Wednesday, 05 December 2012 22:15

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.