Menu
A+ A A-
Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539 Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539
Saturday, 29 December 2012 18:14

A H&M globális ruhabegyűjtő rendszert hozott létre

Rate this item
(0 votes)

A H&M az első divatcég, amely világméretű ruhabegyűjtő rendszert hozott létre a cég információja szerint. A 2013 februárban induló rendszerben a vásárlók a világ 48 országában jelen lévő, kijelölt üzletekbe közvetlenül eljuttathatják használt ruháikat.

A szervezet segítségével a textilhulladékok minimalizálásával a H&M vásárlók óvják a természeti erőforrásokat, hozzájárulnak a környezetterhelés csökkentéséhez. Bármely ruhafélét, bármely márkát, bármely állapotban elfogad a rendszer. Cserébe a vásárlók minden behozott batyu ellenében vouchert kapnak. Az összegyűjtött ruhákat átadják a H&M partnerének, az I:collect nevű társaságnak, amely saját infrastruktúrájában megoldja a ruhák újrahasznosítását.

Évente textilhulladékok tonnái kerülnek a lakossági hulladékokkal együtt a depókba, holott a felmérések szerint ezeknek a ruháknak 95%-a újrahasznosítható lehetne:  újra hordható, újra felhasználható vagy újrafeldolgozott formában, állapottól függően- áll a H&M nyilatkozatában. Hosszú távú terveiben a H&M a textil teljes életciklusán keresztül szeretné biztosítani a környezetterhelés minimalizálását a textilrostok zárt láncú kezelésével. Cél, hogy technikai megoldásokat találjanak a textilrostok általános újrahasznosítására. A H&M éppen ezért hozta létre „Tudatos Alapítványát”

Kép: Kacper Kasprzyk: H&M Conscious Collection 2012)

Read 816 times Last modified on Saturday, 29 December 2012 18:35

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.