Menu
A+ A A-
Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539 Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539
Saturday, 29 December 2012 17:03

Udo Pollmer, a „Halál a konyhában”c. könyv szerzője ezt írja a kávéról:

Rate this item
(0 votes)

A történelem során a kávéivást gyakran büntették. Törökországban 1633-ban például halállal.Manapság is sokan próbálják rossz hírét kelteni a „fekete leves”-nek, mondván izgatja a mellékvesét, a bőrszövetekben blokkolja a véráramlást, gyomor-bél-májkárosodást, sőt rákot is okoz. Az igazság pont az ellenkezője, mondja Pollmer.

Gasztroenterológiai kutatások egész sora bizonyítja, hogy a kávénak máj-és veserák megelőző hatása van! Napi két kávé elfogyasztása a kutatások szerint 40%-kal csökkenti a májrák esélyét. Sőt az alkohol káros hatásait is mérsékeli. A kávéivók ritkábban szenvednek májcirrózisban és Gamma-GT értékük is alacsonyabb a kávét visszautasítókénál. A patikákban méregdrágán vásárolt májteák helyett a professzor a kávé élvezetét ajánlja. A változó korban lévő hölgyeknél a napi 1-3csésze kávé elfogyasztása a szív és érrendszeri haláleseteket ¼-ével csökkentette. A nagyszámú csoport vizsgálata az epekőképződés, a Parkinson kór és a diabétesz előfordulásának jelentős csökkenését regisztrálta. A kávé növeli az agy szerotonin szintjét, ezáltal örömforrást jelent. Hiánya fokozza a depresszió kockázatát. A szerotonin „fényfüggő”, ezért isznak az emberek gyakrabban kávét a reggeli órákban. És ezért vedelnek a skandinávok is körülbelül ötször annyi kávét, mint az olaszok. Még egy téveszme: sokan hosszú kávét isznak eszpresszó helyett, holott a hosszú kávéban sokszorta több a koffein, mint a „legerősebb” risztrettóban (szuper rövid eszpresszó).  A vegyszerekre természetesen a kávéban sincsen semmi szükség!

 

Read 1016 times Last modified on Friday, 04 January 2013 08:37

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.