Menu
A+ A A-
Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539 Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539
Friday, 26 July 2013 21:17

Bioélelmiszerek hatása a férfiak nemzőképességére

Rate this item
(0 votes)

Bioélelmiszerek hatása a férfiak nemzőképességére

Mára már tudományosan is bebizonyosodott az a korábbi feltevés, hogy a férfiak megtermékenyítő képessége és a rendszeresen fogyasztott táplálék minősége között szoros összefüggés áll fenn.

Egy, nemrégiben Dániában lefolytatott vizsgálat szerint a sperma minőségét a bioélelmiszerek fogyasztása kedvező irányban befolyásolja. Az Aarhus-i Városi Kórház üzemorvosi részlegének munkatársai a vizsgált személyek spermájában igen eltérő számú ondósejtet regisztráltak. A legalább 50%-ban bioélelmiszereket fogyasztó férfiak ondósejtjeinek száma közel kétszerese volt a hagyományos kosztot fogyasztó átlaghoz képest.

Noha a vizsgált minta (30 férfi) létszáma viszonylag csekély, a kutatók mégis megdöbbentek a kapott eredményen. A „hagyományos” vizsgálati csoport ondófolyadékának 1ml-jében 50-55millió spermiumot számoltak, míg az organikus (bio) koszton lévő férfiakéban 104 milliót.

Mr.Bonde, a kutatócsoport vezetője további pénzügyi források után kutat, hogy a vizsgálatot szélesebb körben is megismételje. Az utóbbi ötven-hatvan évben a vizsgálatok egyértelműen azt mutatták, hogy a hím ivarsejtek száma világszerte kb. 50%-kal csökken. Néhány lehetséges ok:

  • megnövekedett ösztrogén bevitel mind az élelmiszereken mind pedig az ivóvízen keresztül. (A fogamzásgátló tabletták következménye!)
  • A szarvasmarhák növekedésserkentő hormonkészítményei
  • ipari vegyszerek
  • mezőgazdasági vegyszerek (növényvédő szerek!)
  • más önpusztító környezeti ártalom (dohányzás, alkohol, stressz)

Egészen mostanáig, csupán korlátozott feltételezések formájában emlegették a lehetséges kapcsolatot az agrártermelés módszerei és az állatok termékenysége között. Németországban egy kutatási projekt keretében a biotakarmányon tartott nyulak meglepő termékenységét tapasztalhatták. A biotakarmány jótékony hatását az életképes spermiumok számára több tényező is magyarázza:

  • Ösztrogén peszticid maradványok teljes hiánya vagy legalábbis csökkent jelenléte.
  • A bio takarmányban fellelhető magasabb vitamin és mikroelem tartalom
  • A növényvédő-szer maradékok és a vízoldható műtrágyák maradványainak teljes hiányából valamint a
    bioélelmiszerek megnövekedett vitalitásából és tápértékéből eredő kettős hatás kombinációja.

Kedves magyar férfitársaim! Önök ezentúl is szívesebben fogyasztják a vegyszeres élelmiszereket, mint a biotermékeket?

 

 

Read 5141 times Last modified on Thursday, 12 September 2013 19:42

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.