Menu
A+ A A-
Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539 Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539
Wednesday, 12 December 2012 20:36

A minőségi hús márványozott

Rate this item
(0 votes)

2000 nyara óta az EU részletesen szabályozza a bioállattartás és húsfeldolgozás körülményeit. Az előírások betartása a  hús minőségének soha nem látott javulását eredményezi: az állatok lassúbb ütemű fejlődése az izomszövetközi zsír arányának  növekedéséhez  vezet,  amitől a hús különlegesen finom ízű, lágy, szaftos és finoman márványozott lesz, erről ismerhetjük fel.

Ez az állapot a hizlalási időszak vége felé alakul ki, amikor is az állat egyéb zsírraktárai megtelnek (a konvencionális tartásban ez gyakorlatilag sohasem történik meg). Ez a minőség az újabb kori fogyasztói ideálnak, a sovány húsok iránti igénynek látszólag kevésbé felel meg, ugyanakkor a neves séfek és az ínyencek szerint a kiváló íz és zamat kialakulása szempontjából elengedhetetlen. A márványozottságon kívül árulkodó jel lehet a hús zsírszöveteinek színe is. A  halványsárga  elszíneződés  (nem  csupán a szárnyasoknál, hanem pl. marhahúsnál is) nem azt jelenti, hogy az állat túlkoros, hanem azt, hogy a szabad tartás és a bőséges legelés következtében a friss füvekből sokkal több karotint képes szervezetébe beépíteni, mint zárt rendszerben tartott társai.

Read 8096 times Last modified on Wednesday, 12 December 2012 20:56

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.