Menu
A+ A A-
Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539 Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539
Wednesday, 28 November 2012 17:35

A bio sem különb?

Rate this item
(1 Vote)

 A Rutgers Egyetem (New Jersey) kutatói felkészültek, hogy egy tudományos vizsgálat eredményeivel cáfolják a közömbös fogyasztók ama sommás, ám helytelen nézetét, miszerint a „bio sem különb”.

A vizsgálathoz különféle alapanyagokat vásároltak, részben szupermarketekben részben pedig ökoboltokban. Míg az ökotermékeket természetesen műtrágya és ártalmas kémiai növényvédő szerek nélkül „állították elő”, addig a szupermarketekben vásárolt termékek a legváltozatosabb mérgekben fürödtek a tenyészidő során. Ezek némelyike kifejezetten rákkeltő hatású is volt. A kutatók gyanították, hogy az ökotermékek jobb minőségűnek bizonyulnak majd a vizsgálat során, de az eredmények őket is meglepték.

Például az öko módon termelt spenótban a vas 97%-kal haladta meg a vegyszeres spenótban található mennyiséget, mangánból pedig 99%-kal mértek többet az biospenótban. Számos rendkívül fontos nyomelem gyakorlatilag meg sem jelent a vegyszeres termékekben, míg az ökominőségűekben tekintélyes mennyiségben fedezték fel azokat.

A legtöbb táplálkozási szakember  étrend kiegészítő  tabletták   szedését   javasolja,   ahelyett, hogy a biotáplálékok fogyasztását szorgalmazná. A  következő táblázatok  az  öko  és  a  hagyományos módon (HAGY.) termelt zöldségek ásványi-   és   szárazanyag-tartalmát   hasonlítják össze: (A mennyiségek ppm-ben vannak megadva, szárazanyagra vetítve.)

 

Read 2878 times Last modified on Tuesday, 04 December 2012 08:16

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.