Menu
A+ A A-
Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539 Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539
Thursday, 16 January 2014 08:32

Biokert a Népfőiskolán

Rate this item
(2 votes)

Hazánk legnagyobb üvegházas biokertészete valósulhat meg hamarosan a lakiteleki Népfőiskolán. Az ehhez szükséges tudást elismert szakemberektől szerzik meg a dolgozók, miközben az első bionövények már ki is bújtak a földből.

Már szépen növekednek a lakiteleki Népfőiskola biokertjének első növényei az üvegházban. A korábban konvencionális kertészetként működő területet a nyáron vásárolták meg, ahol most már biotermesztésben fejlődik a saláta, a hagyma, a rukkola és a spenót.

Lezsák Sándor a munka kezdetekor elárulta, húszéves álma vált valóra azzal, hogy létrejön az üvegházas biokertészet a Népfőiskolán.

„Először a saját konyhánkra, a Népfőiskola konyhájára fogunk termelni, így is alakítottuk ki a kerttervet. Megbeszéltük, hogy a konyhán mit használnak, és a szerint alakítottam ki, lesz saláta, burgonya, paradicsom, paprika, mindenféle, hatvanféle növényt terveztem” – nyilatkozta Tóth Adrienn biokertész.

Később már nem csak a Népfőiskola konyháját, hanem a környező települések menzáit is szeretnék majd ellátni jó minőségű, egészséges biozöldséggel. Addig azonban még hosszú az út, egyelőre kétezer négyzetméteren kezdik el a termesztést Nemes Mátyás fülöpjakabi ökogazda szakmai irányításával.

Az üvegházakban egyelőre nincs fűtés, ezt azonban hamarosan a Népfőiskola termálvizének felhasználásával oldják majd meg. Ha mind a hatezer négyzetméteren elindul a termesztés, ez lesz hazánk legnagyobb üvegházas biokertészete.

Gál Orsolya

Read 2703 times Last modified on Thursday, 16 January 2014 08:40

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.