Menu
A+ A A-
Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539 Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539
Sunday, 27 October 2013 17:05

A Titanic rendezője saját bio-kertjében termeli a betevőt

Rate this item
(0 votes)

Hatalmas filmes sikerei, a díjesőt hozó Titanic, és vizuális forradalmat indító Avatar után James Cameron, feleségével Suzy Amis Cameronnal az oldalán életmódváltás mellett döntött, mára csak a biodinamikus farmjuk növényeit fogyasztják.

Cameron és családja másfél éve döntött a diéta mellett, miután megnézték a „Forks Over Knives” című dokumentumfilmet a vegetáriánus életmód egészségre gyakorolt pozitív hatásairól. Mára a híres filmes család napi betevőjének kilencven százaléka származik saját, negyvenhektáros birtokukról. A területen százötven fajta gyümölcsöt, zöldséget termelnek a répától a barackon át egészen a fügéig.

A kertgazdálkodás sikerét egy különleges módszernek, a biodinamikus művelésnek köszönhetik, amit Paul Hudak segítségével sajátítottak el. Hudak segítette a családot a biodinamikus naptár elkészítésében, ami alapvető fontosságú ennél az irányzatnál. A rendező feleségének elmondása szerint életük gyökeres változáson ment át, a kert összehozta a családot, egészségesebbek, energikusabbak mint a váltás előtt.

Mit jelent a biodinamikus gazdálkodás?

A biogazdálkodás egyik ága, amely különös hangsúlyt helyez a környezetre és a jó minőségű termékekre. A gazdaságot zárt rendszerű, élő, önfenntartó rendszernek tekinti, szerves egységben a termőterület talajával, növényeivel, állataival és a gazdálkodó emberrel. Figyel a kozmikus hatásra , a természet ritmusára, a fényre a gazdálkodás során, és növényi, állati kivonatokból álló biodinamikus preparátumokat használ a jó minőség érdekében. Helyi termesztésre, feldolgozásra, fogyasztásra törekszik. – www.fna.hu

 

Read 4947 times Last modified on Sunday, 27 October 2013 17:12

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.