Menu
A+ A A-
Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539 Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539
Monday, 09 September 2013 15:24

Joghurt termékteszt a Tudatos Vásárlónál: mindössze cukor -és gyümölcs alapján

Rate this item
(1 Vote)

Érdekes terméktesztet közölt a Tudatos Vásárló. (tudatosvasarlo.hu). Gyümölcsjoghurtokat vizsgáltak, meglehetősen leegyszerűsített módszerekkel. Érdekes módon az utóbbi időben sztárvállalkozásnak aposztrofált manufaktúra, a Cserpes Sajtműhely vitte el a pálmát, főként az összetételi jellemzői alapján.
Az összetételt tekintve a Cserpes joghurt egyáltalán nem tartalmazott adalékanyagot, míg a Spar termék csak természetes anyagokat (pektin, céklalé) – igaz, ezek nem feltétlenül szükségesek a termék kialakításához. Írja a Tudatosvásárló.

Az összetétellel kapcsolatban lennének további kérdéseink:

  • Milyen tehenek tejéből készült a Cserpes joghurt és milyenekből a Natur Pur? Eddigi ismereteink szerint a Cserpesé Holstein Fríz fajtájú szuperintenzív tehenekéiből, amelyek nyilván nem vegyszermentes bio legelőkön legelnek, míg a Natur Pur tehenek helyi alpesi tehenek, melyek bio legelőkön táplálkoznak és télen siló helyett hegyi szénát kapnak.
  • Miféle gyümölcsöket használ az egyik cég és milyeneket a másik? A bio joghurtban csak biogyümölcs szerepelhet, míg a nem bio-ban akármilyen.
  • Tartalmaz-e a két kérdéses joghurt esetleg aromákat? Mert a világon nem terem annyi eper, mint amennyit epres joghurtként kínálnak.

A fent említett minőséget a gyártón kívül garantálja-e bárki? Mert a Natur Pur joghurtot a szigorú bio előírások betartásáért az Austria Biogarantie rendszeresen és szigorúan ellenőrzi.

Esetleg a Cserpes is merné vállalni a Biokontroll Nonprofit Kft szigorú ellenőrzését? Ha nem, lehet, hogy a Tudatosvásárlónál ennek ellenére győzne? Félreértés ne essék, mi lennénk a legboldogabbak, ha egy minden paraméterre kiterjedő vizsgálat után is egy magyar cég vinné el a pálmát! De addig?

Már csak egy utolsó kérdés: Miért nem vizsgálták a Naszálytej biojoghurtjait? Igaz, a Cserpessel ellentétben ők nem sokat költenek reklámra.

Termék Gyártó/forgalmazó Összpont Gyümölcstart. Cukorhányad Címkeinformációk Összetétel
Cserpes Sajtműhely, epres joghurt, élőflórás Cserpes Sajtműhely 18 5 5 3 5
Spar Natur Pur Bio szamócás gyümölcsjoghurt Spar 17 5 5 4 3

 

 

 

 

Read 6541 times Last modified on Monday, 09 September 2013 16:13

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.