Menu
A+ A A-
Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539 Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539
Sunday, 07 April 2013 17:42

Észak-amerikai bio sörfőző fesztivál

Rate this item
(0 votes)

Több mint tizenötezer sörbarát, zenerajongó és életmód fan jön össze évente az  Észak-amerikai bio sörfőző fesztivál rendezvényén. A kilencedik alkalommal megrendezett eseményt Június 27-30 között tartják a North Portland-i Overlook Parkban.

A  cél, hogy felkeltse az érdeklődést a fenntartható életmód és a biosör iránt. A rendezvényen több mint 50féle biosört kínálnak 40sörfőző kínálatából. A típusok között megtalálhatjuk a belga világostól kezdve a Cascadiai feketéig a sörök óriási választékát. Élő muzsika, bio ételek, árusok és nonprofit szervezetek, sörsátor sörimitáló alkoholmentes italokkal a kicsiknek és sofőröknek. Gyermeksarok arcfestéssel és játszókerttel.

A kiállítás látogatói helyi kukoricából készült PLA komposztálható poharakba kapják a sört. A pohárgyártó solar energiával működik. Csakúgy, mint a rendezvény elektromos ellátása, amelybe biodízel aggregátok is besegítenek. Az ingyen dolgozó személyzet bio pamut pólóban teljesít szolgálatot. Az ételeket komposztálható evőeszközökkel, tányérokkal szolgálják fel. A hulladékok begyűjtésére komposztkukákat biztosítanak.

A fesztiválról további információkat olvashattok a www.naobf.org. oldalon.

Jó lenne, ha Magyarországon is beindulna egy efféle rendezvény. Gazdája lehetne talán a Magyar Biokultúra Szövetség.

Read 3588 times Last modified on Sunday, 07 April 2013 17:50

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.