Menu
A+ A A-
Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539 Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539
Friday, 29 March 2013 09:13

A bioélelmiszeren táplálkozó muslincák tovább élnek és több utódot hoznak létre

Rate this item
(0 votes)

Susie Cagle
A tudósok véleménye alapvetően megosztott annak megítélésében, hogy a bio élelmiszer egészségesebb-e a szervezet számára. A PLOS ONE által publikált tanulmány szerint azonban minden kétséget kizáróan tovább élnél és több utódot hoznál létre – már amennyiben egy muslinca volnál.

A Southern Methodist Egyetem kutatói gyümölcsevő muslincákat etettek bio, illetve hagyományos banán, burgonya, mazsola, és szója kivonatokkal, melyeket a WholeFoods bio lánc Texas-i üzleteiben vásároltak.
Ezután vizsgálták a muslincák egészségi állapotát, melynek során megállapították, hogy a biokoszton lévő egyedek magasabb termelékenységi mutatókkal és hosszabb élettartammal rendelkeztek. Talán ezzel is magyarázható, hogy miért lepik el tömegesen a muslincák a konyhai komposztvödröket. Zavaró hatásuk egy bio almaecet csapdával csökkenthető. A muslincák ugyanis rajonganak az almaecetért.

 

Read 9787 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.