Menu
A+ A A-
Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539 Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539
Monday, 04 March 2013 17:24

Bio Jeans Vietnámból

Rate this item
(0 votes)

A Ha Nam ökoprojekt egy Hanoi melletti német-vietnámi koprodukció szülötte gyártásközeli állapotban várja megrendelőit. a hagyományos farmergyártással ellentétben itt a keletkező hőt újrahasznosítják.

A projekt CO2 egyensúlya a nullához közeli. A szennyvízmentes és CO2 semleges jeans konfekcionáló üzem, melyet Hans-Jörg Hamann (68) helyi díszpolgár vezet, számtalan Európában és Amerikában is bejegyzett szabadalom birtokosa. A nyers gyapot nemesítéséhez speciális biológiai szilárdító anyagot fejlesztettek ki. Emellett a Ha Nam projekt a gyártóüzem tetőszintje alatt felgyülemlett meleg levegőt is felhasználja, mégpedig az anyag finomítási folyamataihoz használt víz melegítésére. Így egyszerre takarékoskodnak a szennyvízzel, napenergiával és az árammal. A dolgozók átlagon felüli bért kapnak és ráadásul mentesek mindenféle egészségkárosító vegyi terheléstől és más munkahelyi ártalmaktól. Az itt készülő farmernadrágok és dzsekik ráadásul egy kitűnő minőségű terméktől elvárható időtartamig megőrzik gyönyörű színüket, tapintásuk finom puha, a bőr számára kellemes.

Hans-Jörg Hamann nem csupán vezeti az Öko projektet, de a kollekció tervezésében is részt vesz. Internetáruháza a Flaxxxstore éppen fejlesztés alatt áll.
Forrás: energie-experten.org

Read 5387 times Last modified on Monday, 04 March 2013 17:41
More in this category: « Öko-barát bunda?

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.