Menu
A+ A A-
Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539 Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539
Wednesday, 20 February 2013 01:41

Még mindig kevés a bio vállalkozás

Rate this item
(0 votes)

A német bioforgalom 6%-kal nőtt 2012-ben és meghaladta a hétmilliárd eurót. Az adatot Alexander Gerber, a BÖLW (az ökológiai élelmiszerkereskedelmi szövetség) elnöke nyilatkozta a Biofach során.

A bio részaránya a teljes élelmiszerforgalomban 3,7%-ról 3,9%-ra nőtt. Gerber szerint viszont a növekedés fele részben az áremelkedésnek volt köszönhető. A másik felét valóban a mennyiségi növekedés produkálta. Az értékesítési helyek szerinti kimutatás szerint a bioforgalom növekedésének 50%-a az általános élelmiszerkereskedelmi vonalban, 31%-a a speciális bioboltokban, míg 18%-a az egyéb boltokban realizálódott.

Jó jelnek tekinthető a biovállalkozások számának növekedése. A bioművelésű terület 27.902 hektárral nőtt és elérte az 1,04 millió hektárt! A vállakozások száma 22.506-ról 23.096-ra nőtt, de „ez még mindig nem elegendő”

Gerber várakozása szerint az ökológiai élelmiszerek piaca 2013-ban tovább fog nőni. Igény van, amelynek megfelelő kínálattal kell párosulnia. Szerinte messze van még a szektor telítettsége.

 

Forrás: WAZ.de

Read 2914 times Last modified on Wednesday, 20 February 2013 03:49

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.