Menu
A+ A A-
Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539 Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically in /var/www/virtual/bioholmi.hu/htdocs/includes/application.php on line 539
Wednesday, 09 January 2013 04:46

Növényvédőszerek és élelmiszerallergia

Rate this item
(0 votes)

Forrás: The Cornucopia Institute 

Tudományos kutatások sora hozza összefüggésbe a növényvédőszerek hatásait az olyan szörnyű megbetegedésekkel  mint a Parkinson kór, az autizmus, a figyelemcsökkenéssel járó hiperaktivitási abnormalitások, az Alzheimer kór vagy a rák. Most eggyel több ok, hogy a bio felé forduljunk: a Cornucopia Intézet legfrissebb tanulmánya a növényvédőszerek és az élelmiszerallergia kapcsolatára hívja fel a figyelmet.

A Yeshiva Egyetem Albert Einstein gyógyszerészeti kollégiumának kutatói összefüggést találtak a vizeletben kimutatható magas diklórfenol szint ( rengeteg növényvédőszer nélkülözhetetlen alkotója) és az élelmiszer allergia fellépése között. A tanulmány a szakértők által nagyra értékelt Annals of Allergy, Asthma and Immunology szaklapokban jelent meg, melynek lényege:” A diklórfenol elterjedt használata a nyugati civilizációban az élelmiszer allergia fokozott előfordulásához vezetett”. A tanulmányt publikáló Dr.Jelina Jerschow szerint a kutatások eredménye szerint a növekvő vegyszerhasználat és az ezzel együtt növekvő megbetegedések között szoros kapcsolat mutatható ki. Az USDA megállapítása szerint is a bio élelmiszerek demonstratívan alacsonyabb szermaradvány szintet mutatnak. A gyermekek körében előforduló élelmiszerallergiás események emelkedő számot mutatnak az USÁ-ban (1997 és 2007 között 18%!) A Cornucopia Intézet gyűjtései szerint.

 

Read 1332 times Last modified on Wednesday, 09 January 2013 08:18

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.